NotuBox 4.1 beschikbaar voor Windows 10

Vanaf 1 april is er een update beschikbaar van NotuBox voor Windows 10. Met de NotuBox 4.1 release voor Windows 10 kunt u onder andere vergadermappen raadplegen, externe documenten in persoonlijke mappen plaatsen en notities maken in PDF's. De komende maanden zullen de ontwikkelingen voor Windows 10 verdergaan om een app te leveren die evenveel functionaliteit biedt als NotuBox voor iOS en Android. In deze update vertellen wij u graag meer over de tweede release van NotuBox voor Windows 10.

Functionaliteiten

Binnen de Windows 10-app van NotuBox zijn er in de tweede release verschillende nieuwe functionaliteiten aanwezig waar u gebruik van kunt maken. In de eerste release waren de vergaderkalender en de agenda's al beschikbaar, kon u PDF-documenten raadplegen en notities maken en delen bij agendapunten. In de tweede release kunt u daarnaast gebruik maken van vergadermappen, is het mogelijk om externe documenten in uw persoonlijke mappen te plaatsen en kunt u vergaderingen toevoegen aan uw eigen agenda. Tevens is een geïntegreerde PDF-weergave beschikbaar en kunt u notities maken in PDF's.


Functionaliteiten zoals zoeken, tonen van recente notities, delen van notities en modules zoals Schriftelijke Vragen en Parallelle Sessies zijn nu in ontwikkeling en zullen in de loop van de aankomende maanden worden toegevoegd. Hieronder zijn enkele van de beschikbare functies uitgelicht.

Vergadermappen

Met de functie Vergadermappen kunnen mappen en documenten via de webomgeving in Politiek Portaal worden toegevoegd aan NotuBox. Hiermee lijken Vergadermappen qua functionaliteit sterk op Gedeelde mappen. Belangrijk verschil is echter dat de documenten en mappen uit Vergadermappen alleen door geselecteerde gebruikers (commissievoorzitters bijvoorbeeld) kunnen worden aangemaakt en toegevoegd.

Externe documenten in persoonlijke mappen plaatsen

In de persoonlijke mappen kunnen in NotuBox 4.1 externe bestanden worden toegevoegd. Door te bladeren in de Windows verkenner kunnen eenvoudig bestanden vanaf desktop, laptop en/of tablet worden geüpload naar de NotuBox server. De toegevoegde bestanden kunnen vervolgens vanuit de persoonlijke mappen in NotuBox worden geopend.

Geïntegreerde PDF-weergave

In NotuBox 4.1 openen documenten niet langer in een externe reader buiten NotuBox, maar worden documenten automatisch in een interne reader geopend. Documenten kunnen met de update van NotuBox dus worden geopend binnen de app, waardoor u sneller tussen documenten uit NotuBox kunt schakelen.

Notities maken in PDF's

In de ingebouwde PDF-reader in NotuBox 4.1 voor Windows 10 kunnen notities worden toegevoegd in documenten. Door op het spreekwolk icoontje te klikken in de bovenste functionaliteiten balk wordt een pop-up geopend waarin opmerkingen, toevoegingen, vragen etc. kunnen worden getypt. Deze notities kunt u in de tekst eenvoudig terugvinden aan de hand van de gele notitiewolkjes. Bij het opslaan van documenten worden ook de gemaakte notities opgeslagen.

Bewerkingsopties PDF-reader

Let op. In deze versie van NotuBox zijn nog niet alle bewerkingsopties in de PDF-reader functioneel. Bewerkingen die hiermee uitgevoerd worden gaan verloren bij het sluiten van het document. Het gaat hierbij om de functies: tekenen, markeren en typen in het document. Dit zal in een volgende release worden opgelost.


De functie 'notitie toevoegen' werkt wel en kunt u in NotuBox 4.1 gebruiken.

Vergadering toevoegen aan eigen agenda

Bij ieder evenement staat in NotuBox 4.1 een knopje om het evenement in de eigen agenda te plaatsen via de Agenda app van Windows 10. Als u op dit knopje klikt, krijgt u een instellingenscherm te zien van de Agenda app. Als u hier uw mail account instelt, kunt u het evenement opslaan in uw eigen agenda.

Wanneer worden er meer functionaliteiten toegevoegd?

Met periodieke releases worden er nieuwe onderdelen van NotuBox opgeleverd en wordt de app geoptimaliseerd. Wij passen de Agile-werkwijze toe op de ontwikkelingen omtrent NotuBox voor Windows 10. Wij werken er momenteel hard aan om de module Schriftelijke Vragen voor u gereed te maken. Ook verschillende andere functionaliteiten zijn in ontwikkeling. Via dit magazine zullen wij u op de hoogte houden van nieuwe Windows 10 releases en de functionaliteiten die u daarin kunt verwachten.

Download NotuBox 4.1 voor Windows 10

Wilt u NotuBox 4.1 gebruiken op uw Windows 10 tablet, laptop of desktop? Download NotuBox in de Windows Store.