Nieuwe NotuBox beschikbaar voor iOS!

De afgelopen maanden heeft NotuBiz gewerkt aan de doorontwikkeling van NotuBox om onze papierloos vergaderapp toekomstbestendig te maken en de gebruiksvriendelijkheid en betrouwbaarheid te verhogen. Dinsdag 30 oktober zal de eerste officiële release van deze nieuwe NotuBox plaatsvinden en wij delen deze eerste versie graag met u! Met de eerste release van de Nieuwe NotuBox kunt u onder andere de vergaderkalender raadplegen de vergaderagenda's en de bijbehorende documenten inzien. De komende maanden zullen de ontwikkelingen voor NotuBox iOS verdergaan om een app te leveren die NotuBox 3 kan vervangen. In deze update vertellen wij u graag meer over de eerste release van de Nieuwe NotuBox.

Functionaliteiten

Binnen de Nieuwe NotuBox zijn er in de eerste release verschillende vertrouwde, verbeterde functionaliteiten aanwezig waar u gebruik van kunt maken. In de eerste release zijn de vergaderkalender, de agenda's en persoonlijke-, gedeelde- en vergadermappen beschikbaar, kunt u documenten raadplegen en notities maken en delen. Ook heeft u toegang tot het recente notities overzicht, kunt u markeren en tekenen in documenten en hebben wij de algemene prestaties en het design van NotuBox verbeterd.


Daarnaast bevat de Nieuwe NotuBox verschillende nieuwe functionaliteiten. Zo wordt alle metadata vanuit Politiek Portaal getoond bij agenda’s, kunt u gemakkelijker externe documenten inladen in NotuBox en kunt u documenten eenvoudig exporteren of mailen inclusief gemaakte annotaties. Ook heeft u de mogelijkheid om documenten vanuit NotuBox te printen, kunt u nu ook zoeken door notities en is er een 'pull-to-refresh' functie ingebouwd in de agenda's. Functionaliteiten zoals de module Parallelle sessies zijn nu in ontwikkeling en zullen in de loop van de aankomende maanden worden toegevoegd. Hieronder zijn enkele van de nieuwe functies uitgelicht.

Nieuw en overzichtelijk design

In de Nieuwe NotuBox hebben we het design en gebruiks-vriendelijkheid van de app verbeterd. Dit is vooral terug te zien in de weergave van de agenda’s en de mappen. In de agenda is op een overzichtelijke manier alle informatie over een specifiek evenement terug te vinden. Zo wordt de algemene informatie inclusief metadata vanuit Politiek Portaal, alle agendapunten inclusief bijgevoegde documenten en de gemaakte notities weergeven. Met de nieuwe weergave van mappen is het in één opslag duidelijk hoeveel mappen er per gremium aanwezig zijn en kunt u vanuit het overzicht doorklikken naar de verschillende mappen en bijbehorende documenten.

Markeren en tekenen in documenten

Met de Nieuwe NotuBox kunt u eenvoudig markeringen en tekeningen maken. Als u tekst wilt markeren, dan houdt u uw vinger enige tijd op de plaats van de tekst die u wilt markeren. Er verschijnt dan een selectie box op de betreffende tekst en er opent een menu. In het menu kunt u de gewenste markering kiezen, zoals markeren, onderstrepen en doorhalen. U kunt ook tekenen in een document. De kleur, dikte en transparantie van de lijnen kunt u instellen via het menu dat u kunt openen met het gekleurde rondje.

Importeren en exporteren van documenten

In de Nieuwe NotuBox kunt u nu rechtstreeks documenten in uw persoonlijke mappen plaatsen vanuit de opslag van of een andere applicatie op uw device. Tevens heeft u de optie om documenten te exporteren. Met deze functie kunt u documenten openen in andere applicaties op uw device of bijvoorbeeld mailen of afdrukken. Documenten kunnen geëxporteerd worden mét of zonder notities.

Verbeterde zoekfunctionaliteit

In de Nieuwe NotuBox is het zoeken in documenten verbeterd. Als u zoekt in een document op een bepaald woord of een groep woorden, dan verschijnt terwijl u typt een lijst met resultaten. De gevonden resultaten worden in de context van de tekst weergegeven. Met de verbeterde zoekfunctie in de Nieuwe NotuBox zoekt u daarnaast niet alleen door de tekst van het document, maar ook door de tekst van gemaakte en ontvangen notities. Zo kunt u eenvoudig bepaalde onderwerpen of stukken (terug)vinden.

Recente notities overzicht

In het ‘Recente notities’ overzicht in NotuBox vindt u een overzichtelijke lijst van alle recent gemaakte en ontvangen notities. Hierbij is te zien op welke datum en tijd de notitie is aangemaakt, binnen welk document of agendapunt en vanuit welke agenda deze is gemaakt, wat de inhoud van de notitie is en door wie deze is aangemaakt. Zo kunt u in één oogopslag zien waar u opmerkingen over heeft geplaatst en waar u eventueel op moet reageren.

De Nieuwe NotuBox en NotuBox 3

Aan de Nieuwe NotuBox zullen de komende tijd meer functionaliteiten worden toegevoegd om uiteindelijk NotuBox 3 volledig te vervangen. Het is nu dus mogelijk om zowel NotuBox 3 als de Nieuwe NotuBox te gebruiken. Deze zijn te vinden in de App Store en kunt u beide downloaden en naast elkaar gebruiken. Zo kunt u de Nieuwe NotuBox uitproberen en tegelijkertijd NotuBox 3 blijven gebruiken. Documenten die in de Nieuwe NotuBox worden bewerkt, kunnen inclusief wijzigingen in NotuBox 3 worden geraadpleegd en visa versa.

Wanneer worden er meer functionaliteiten toegevoegd?

Met periodieke releases worden er nieuwe onderdelen van NotuBox opgeleverd en wordt de app geoptimaliseerd. Wij passen de Agile-werkwijze toe op de ontwikkelingen omtrent de Nieuwe NotuBox voor iOS. Wij werken er momenteel hard aan om de module Schriftelijke vragen voor u gereed te maken. Ook verschillende andere functionaliteiten zijn in ontwikkeling. Via dit magazine zullen wij u op de hoogte houden van nieuwe NotuBox releases en de functionaliteiten die u daarin kunt verwachten.

Download de Nieuwe NotuBox voor iOS

Wilt u de Nieuwe NotuBox uitproberen op uw Apple tablet? Vanaf 30 oktober kunt u deze downloaden in de iOS Store of meld u aan als testklant.